maanantai 11. huhtikuuta 2011

Terveisia perseesta

Matka siis jatkui kohti Sihanoukvillen lahistolla sijaitsevaa Koh Rong nimista saarta. Ensin juostiin sakit hiesta markana etsimassa kameraan laturia, jonka loydyttya napattiin tuktuk satamaan. Kalastussatama oli kyseessa, ja kevyen haistelun ja venailun jalkeen paasimme asettamaan somat pakaramme kodikkaan pikkuveneen keulaan. Tunnin venailun jalkeen paasimmekin sitten matkaan ja nuppi sykahti tuttuun malliin: kohta ollaan jossain uudessa hienossa mestassa. Kahden ja puolen tunnin surffailun jalkeen alkoi ranta nakya. Voi pojat, mika paratiisiranta. Hiljaista, rauhallista, lunkia ja kaunista. Taas yksi paikka joka pitaa nahda ja kokea itse; kuvaileminen on turhaa.



Mutta kuten jokaisessa paratiisissa, on myos kyseisessa omat haasteensa. Kun alykaapion ainoa mainittava kommunikointi tapahtuu toisen alykaapion kanssa, kokee lapan taso todellisen notkahduksen. Olimme pari kolme paivaa lahes ainoat homosapiens-asukit kyseisella rannalla, ja aika levottomaksi alkoi touhu kayda. Pakko oli lahtea juhlimaan. Paikallisessa kylassa rannan toisessa paadyssa (7km) pidettiin pikku kekkerit, ja kaks vaaleeta lahtivat bailuihin tukat taakse kammattuina. Takaisin paamajaan piti tulla botskilla jo samana iltana, mutta pienen tissuttelun ja ihmettelyn jalkeen matkakoordinaattori tuli virne kasvoillaan kyselemaan, josko poikia haittaisi etta mennaan vasta seuraavana aamuna, han kun oli loytanyt soman boonan, ja nyt olisi oiva tilaisuus paasta suorittamaan syntia. Tottahan siina joustetaan kun toinen tahtoo riiata. Ilmainen majoitus paikallisen Bossin bungaloveissa oli kyseisessa tilanteessa tietenkin hieno ele. Perusujostelun jalkeen alkoi lyyti taas kirjoittaa. Olimme ainoat lankkarit, ja meidat kutsuttiin herrain poytaan juomaan viinaksia. Siina ei paljoa engelskaa vaannetty vaan mukia ojenneltiin hymyssasuin. Useampi huikka viskia ja riisiviinaa, ja tamakin poika uskalsi lahtea jo tanssimaan, vaikka hakijana olikin noin 65- vuotias herrasmies. Kerrassaan hyvat kemut, vaikka kumpikaan sankareista ei aamulla muistanut miten patjalleen oli paatynyt.

Botskia takaisin rauhan pariin ei kuitenkaan aamulla kuulunut, joten huikkasankarit ottivat jalat alleen ja kavelivat keskipaivan auringossa rantaa myoten takaisin. Tassa vaiheessa Broken Heart Guest Housen puuhamies Mr. Joneskin oli jo parantunut flunssastaan. Pari paivaa siina heiteltiin lappaa saaren vakkariasukkaiden kanssa, ja otettiin lunkia. Riippumatto, loputon aika ja ripuli antoivat virikkeet paskalistan viimeistelemiseen:

1.  Poly - Polya

2.  J. Takiainen - Helvetin ruma, kova ja piikikas. Muistuttaa jatkuvasti olemassaolostaan. (Ainoa, jota en ole kokenut)

3.  Tiikerijooga - Aarimmaisen kivulias scheisse, jonka ulossaantiin tarvitaan jogibaban opetuksia. Suorita tiikerijooga- harjoitus, mutta tee se reian lahettyvilla.

4.  Snadi tulppa - Yleinen myos suomessa. Perus kahden paivan viikonloppularvit, kolme pizzaa ja pari kebabia kyytipoikana, ja shamppanjapullon korkki aukeaa takuuvarmasti. Taalla vaivaan auttaa pari mukillista riisiviinaa.

5.  Samettikaarme - Basic HK:n Bla ilman sinappia. Liukuu ulos kuin tefloninen aave, jalkeakaan jattamatta.

6.  Paska tsaga - Olet varma suolesi toimivuudesta ja lahetat ilmoille aanekkaan fartin naurunremahduksen saattelemana. Seuraavaksi kayt vahin aanin vaihtamassa bokserisi.

7.  Kiinalainen uusivuosi - Verrattavissa varpusparveen. Erona paikallinen maustekulttuuri, joka muuttaa varpusen ilotulitteeksi. Reika on kuin rajahdyksen jaljilta ja aarimmaisen herkkana. Kyykkytoalettimallissa suositellaan jalkineiden poisottoa. Been there, done that.

8.  Ganges - Aarimmaisen myrkyllista bakteerimonjaa, jonka seassa kelluu edellisiltana syomiesi torakoiden vartalonosia. Virtaa loputtomana. Juurikin paalla.

9.  Dirty Fucking Water - Joku mulkku on laittanut pinsetit virtsajohtimeesi ja ulos pyrkiva jatevesi on pakotettu loytamaan uusi reitti. Suolestahan se tulee. Kenties hirvittavin mixtuura joka palloltamme loytyy.

10.  Bonaqua - Taysin juomakelpoista, poreilevaa kivennaisvetta.

Specialpaskat

Pahat, Hyvat ja Rumat - Ensin vaannat hurjasti voimaa kayttaen kookkaan, nelja paivaa kuivuneen salamipotkon ulos, jonka jalkeen syvalta suolesi kiemuroista luikertelee perus ok pokale. Nuppi punaisena, reika ruvella olet pyyhkimisen suoritettuasi vetamassa mamiksia takaisin jalkaan, kun yhtakkia alavatsaasi kouraisee, ja kahden sekunnin paasta rypalepommi on rajahtanyt (itsestasi riippuen) joko housuihin, lattialle tai turvallisesti posliinin sisaan.

Double Dragon - Kinkkinen tilanne, jossa valittavana on joko lusikallinen housuissa, tai mukillinen varpailla.

Ja muihin aiheisiin.

Juu. Sattumalta saarelle tuli suomalainen palindromipariskunta Ella&Kalle. Tiemme luultavasti risteavat myohemmin, joten yhteystiedot vaihdettiin, ja sovimme etta lapanheitto jatkuu luultavasti Laosissa! Kaks vaaleeta heittivat haikeat hyvastit toisilleen, mutta jalleennakeminen on varmasti edessa sitten kotosuomessa. Itse saavuin tanaan mantereelle, ja jatkan matkaa takaisin pohjoiseen, kohti Rattanakiria. Khmerien uusivuosi haamottaa parin paivan paassa, ja taidan menna juhlimaan sen Siem Reapiin. Kevyet paikalliskontaktit saattavat auttaa autenttisuuden loytamisessa!

Lunkista Kambodzasta terveisin, Tuomas

P.S. Sellaisenkin huomion olen kerinnyt tekemaan, etta taman rihmakallon paassa olevan rypsipellon tie on vaajaamatta etenemassa kohti katkeraa loppuaan. Vaikka kuinka on koittanut lannoittaa ja silittaa ja pitaa hyvana, on selvaa etta aavikoituminen on alkanut. Paivittaisen haravoinnin yhteydessa irtoavan heinan maara on suurempi kuin pellossa kituvien korsien vuorokautinen kasvu. Tasta olen tullut siihen paatelmaan, etta alan kasvattamaan murattia. Kampa kauniiseen kateen, ja peilin eteen saharanpiilotusharjoituksiin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiiiiiiii... eiiii murattia!!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa kuulla pitkästä aikaa!
Ite ihan raivona suunnittelen (haaveilen) seuraavaa reissua joka on sitten PIDEMPI KUIN 3 VIIKKOA!

Terveiset suomesta. Meillä on kesä. +8c koko viikon!
Terveiset myös Ihanasta suomen stadin kalliosta, villavuorten keskeltä! Ei hajoo käämit, ei halkee aivot eikä juuri vituta!

Pistele viestiä aina välillä mutta älä odota vastausta.

Rakkahin terveisin makhesi.

Art Garfunkel kirjoitti...

Kiitokset paskalistan viimeistelystä!! Toivottavasti vatsantoiminta jatkuu mukavan yllätyksellisenä koko reissun loppuun saakka. Mukava myös kuulla, että pään aavikoituminen jatkuu tuttuun malliin, ehkäpä jopa odotettua pirteämmin. Oma hiusrajani pakenenminen on iloista ja joka päivä ylpeänä saan huomata, kuinka otsa on kasvanut taas muutamia millimetrejä.